Jeg får et væld af e-mails, der spørger mig om avisannoncering. Først og fremmest spørger de fleste mig, om internettets og andre netto tilbudsavis former for “nye” mediers vækst og popularitet har gjort aviser forældede som et effektivt annoncemedie. Til det siger jeg, nej! Aviser lever i bedste velgående og lige så magtfulde som nogensinde! Hvis de ikke var det, ville annoncører (i alle former og størrelser) ikke fortsætte med at kaste milliarder af dollars efter dem! Aviser – lokale og nationale – vil altid være der. De kommer ingen steder, uanset hvor stort internettet bliver, eller hvor mange former for “nye medier” der introduceres. De har bestået tidens prøve – gennem radio, tv og internettet – og de vil altid være et godt sted at annoncere, forudsat at superbrugsen tilbudsavis dit målmarked er inden for avisens demografiske. Dernæst spørger folk mig altid til råds om avisannoncering. De vil gerne vide de bedste aviser at annoncere i, de bedste tidspunkter at annoncere på, den bedste størrelse annoncer at bruge, hvilke farver der virker bedst, hvad man skal sige, hvordan man siger det osv. Til disse mennesker har jeg sammensat dette liste over mine 14 bedste avisannoncering “hemmeligheder”. Det er selvfølgelig ikke rigtig “hemmeligheder” – dette råd har eksisteret i årevis. I modsætning til internettet og andre former for “nye medier”, som synes at ændre sig hver dag (skaber et konstant behov for større og bedre markedsføringsstrategier), har avisannoncering ikke ændret sig meget i de sidste 25 år, hvilket betyder de tips og teknikker, der følger har vist sig at arbejde igen og igen. Tidsprøvet og gennemprøvet – den bedste form for rådgivning!
Tip #1: Konsistens er nøglen i avisannoncering. Uanset om du er interesseret i fællesskabsannoncering, lokal eller national avisannoncering, så tænk altid på at bruge det konsekvent ikke mindre end en gang om ugen.

Tip #2: Visse dage fungerer bedre end andre for visse former for annoncering. Generelt er den bedste dag at køre en avisannonce på søndag. Det er, når de fleste mennesker bruger mest tid på at læse avisen. Lad os tage et kig på de andre dage:

Mandag er god, hvis dit publikum primært er mænd. Alle weekendsportsgrene opsummeres normalt om mandagen.
Tirsdag og søndag er gode dage for rubrikannoncer, især finansielle eller forretningsrelaterede rubrikannoncer.
Onsdag og torsdag er gode dage, hvis det er mad- eller sundhedsdagene i din avis, og din er et mad- eller sundhedsrelateret tilbud.
Fredag er en god dag, hvis din virksomhed henter i weekenden restauranter, barer, natklubber, nogle forhandlere, koncertsteder, bondemarkeder.
Lørdag er god, fordi færre annoncører bruger lørdagsudgaven, fordi de mener, at det er en dårlig dag for læserskaren. Dette betyder mindre konkurrence om dine kundeemner opmærksomhed og penge
Tip #3: Placering af din annonce. For at opnå maksimal eksponering skal du anmode om, at din annonce vises i avisens vigtigste nyhedssektion, så langt frem som muligt. Traditionelt fik du besked på altid at bede om en højre side, men nyere undersøgelser har vist, at det ikke rigtig gør en forskel. Halvdelen læser avisen forfra og bagfra, den anden halvdel bagfra. Du bør dog anmode om, at din annonce placeres over skillelinjen.

Tip #4: Dominerer en side uden at betale for det. For at dominere en side i avisen, som normalt er 8 spalter bred gange toogtyve tommer høj, design en annonce, der er fem spalter bred og tolv eller flere tommer høj. Dette har vist sig at have samme effekt som en helsidesannonce til en meget lavere pris.

Tip #5: Brug farve. Du bør også forespørge om tilføjelse af én farve. Brugen af kun én farve, en hvilken som helst farve, kan dramatisk øge din “nettoeksponering” (det er det, jeg kalder antallet af mennesker, der rent faktisk læser din annonce) og næsten fordoble din svarprocent.

Tip #6: Uanset hvad du gør, så lad ikke avisens folk designe din annonce for dig. Få din annonce professionelt udformet, ellers vil den ligne enhver anden annonce i avisen. (Jeg arbejdede engang i en avisannonceafdeling, tro mig, jeg ved det!) Vær sikker på, at designeren også har erfaring med avisannoncer. Du ønsker, at din annonce skal gengives korrekt, hvilket betyder, at den muligvis har brug for en bestemt linjeskærm. Hold dig også væk fra hvid type med omvendt type mod en sort baggrund. Hold din type klar; din overskrift fed.

Tip #7: Gør din annonce nyhedsværdig. Folk læser aviser for at få nyhederne, så prøv at gøre din annonce så nyhedsværdig som muligt. Hvis din annonce er lille, så giv den en markant kant, så den skaber en visuel identitet for dine annoncer.

Tip #8: Du betaler for den plads – brug den! Sørg for at give dine kundeemner nok information til at købe det, du sælger. Og fald ikke i fælden med at ære det hvide rum, fordi det ser godt ud. Du betaler for hver kvadratcentimeter af den annonce – brug den. Dine annoncer skal vinde salg, ikke designpriser.